Kjenner du til Ut og Plukk?

Mange er med og registrerer sine turer på Ut i NORD. Også for deg som går på bærtur i Nord-Norge finnes det en slik side for registrering. 

Ut og plukk

På bærtur i Nord-Norge: Mange fine smakfulle naturopplevelser venter der ute. Foto: Audun Rikardsen

Du har kanskje ikke hørt om Ut og Plukk?

utogplukk.no kan du lage din egen bruker og legge inn dine bærturer. Bare for å ha sagt det med det samme. Du trenger ikke å røpe din private multemyr selv om du er med på Ut og Plukk. I tillegg til multer, så kan du på Ut og Plukk også registrere blåbær, tyttebær, krøkebær og villbringebær. 

Målet med Ut og Plukk er å løfte fram bærplukking som friluftsaktivitet og høstingstradisjon. Noen friluftsaktiviteter har blitt mer populære de siste årene. Slik er det ikke med bærplukking. Derfor ønsker friluftsrådene i Nord-Norge å gjøre det litt mer fristende å finne fram bærbøtta for å dra ut på jakt etter de saftige, gode og næringsrike bærene som finnes rundt om i landsdelen. 

Som du vil se på utogplukk.no så finnes det der en interessant oversikt som viser hvilke bær det er plukket mest av, hvordan din kommune ligger an i forhold til nabokommunene og Nord-Norge forøvrig. Akkurat nå er det multebæra som ligger på topp. Finnmark er beste fylke, mens en 17 år gammel gutt fra Træna er den som har plukket mest så langt.

Alle som er med på Ut og Plukk kan kjøpe vårt flotte krus. I år med multer som motiv. Årets og tidligere års krus kjøper du i vår nettbutikk HER

På Ut og Plukk også kan registrere turer i fjæra der strandrydding er målet.